Esilehele

 

Lugupeetud loodusteaduste olümpiaadil osalejad ja neile pöidlahoidjad!

Hilinenult teeme teatavaks 2009.aasta Eesti koolinoorte loodusteaduste olümpiaadi piirkonnavooru tulemused. Vabandame viivituse pärast, mis oli tingitud postipoiste aeglasest tööst, aga ka mõnedest tehnilistest viperustest! Meil oli hea meel tõdeda, et tänavused olümpiaadiülesannete parimad lahendajad saavutasid loodusainete tundmises häid tulemusi, ehkki oli ka neid, kellel kõik ei õnnestunud. Püüame lähiajal kokku panna ka olümpiaadi tulemuste analüüsi, et selgitada meie õpilaste tugevaid ja nõrku külgi loodusainete tundmisel.

Esmakordselt oli küsimuste hulgas ka ülesanne, mis võimaldas õpilastel demonstreerida oma loovust. Vastustes kajastusid õpilaste tulevikustsenaariumid, mis olid olümpiaaditööde parandajaile äärmiselt huvitavad. Aitäh kõigile!

Teoreetilises piirkonnavoorus viiekümne parema hulka jõudnud õpilased kutsutakse septembris Tartusse olümpiaadi lõppvooru, kus selgitame tublimad eksperimentaatorid ja Eesti koolinoorte loodusteaduste olümpiaadi üldvõitjad.

Täna on põhjust õnnitleda meie tublimaid teooriatundjaid ja soovida kõigile parajalt uudishimu ning pealehakkamist loodusteaduste saladuste avastamisel ja tundmaõppimisel!

Karin Hellat, Timo Kikas,
Loodusteaduste olümpiaadi korraldajate nimel


Esialgne tulemuste tabel on avaldatud Teaduskooli kodulehel. Selles tabelis on avaldatud lõplik tulemus (tõsi, tehnilise apsu tõttu liiga «täpselt»).

Detailse punktiabelini jõuate siit, ent tegemist on tabeli nn tööversiooniga, millel puuduvad võistlejate nimed. Eeldame, et võistlejatel on enda koodid veel meeles. Värviliste ridadega märgitud tööde osas valitses töö käigus teatav segadus ning selles toodud punktid ei pruugi olla detailses tabelis õigesti kombineeritud.

Valgetel ridadel on toodud üksikute küsimuste lahendatus.

NB! Lõplikud protsendid erinevad Teaduskooli kodulehel toodutest põhjusel, et Komisjon arvestas lisaks ülesande lahendatusele veel ka nende osakaalu. Seetõttu on detailses tabelis kokkuvõtlik tulp «umbes» ning tulp «MAX-st». Viimane näitab tulemust võrrelduna parima võistleja tulemusega.

ELO korraldajad